În producția de candele sunt obținute diverse tipuri de astfel de obiecte care fac parte din categoria celor religioase. Fiind folosite în diverse scopuri și așezate în diverse locuri, fie înăuntru sau în interior, candelele sunt elemente necesare fiecărui om. În funcție de necesități, oamenii aleg candele din sticlă, candele din plastic, mai mici, mai mari, suspendate, cu ulei, cu  ceară sau parafină.

Dacă este vorba ca aceste candele să fie așezate afară, mai exact la morminte deși pot fi așezate și în alte părți în funcție de dorința de utilizare a celui care le achiziționează, cele mai indicate sunt candelele cu protecție contra vântului. Candelele din plastic au de regulă o construcție în formă cilindrică, protecție tip umbreluță din metal sau plastic special iar în interior au ceară sau parafină ce are în mijloc un fitil care ajută la arderea și întreținerea flăcării. Plasticul din care este confecționată candela trebuie să fie rezistent și să nu se topească în timp de arde parafina.

Din această gamă variată de candele puteți alege candelele din plastic mai  ales când vine vorba de evenimente neplăcute ce se petrec în viața fiecărui om.

Candelele din plastic se găsesc de regulă colorate în roșu pentru a ne aminti de patimile lui Iisus Hristos. Destul de rar întâlnim candele colorate diferit. Aceste candele au și mărimi diferite. Cu cât achiziționați o candelă de dimensiuni mai mari cu atât durata de viață a acesteia este mai lungă. Probabil observați și dumneavoastră marele avantaj în cumpărarea unei candele cât mai mari. Schimbarea rezervei se face mai rar și lumina va veghea un timp mai îndelungat. Dacă este cazul unei candele a cărei rezervă nu se poate schimba, acest lucru vă obligă să aruncați candela a carei parafină s-a topit deja și să achiziționați o altă candelă. De regulă candelele la care se pot schimba rezervele sunt confecționate din sticlă ca această acțiune să se poată desfășura cât mai simplu. Nu este atât de complicat să scoateți rezerva deoarece în se află protejată de un suport de plastic special care nu se topește iar candela din sticlă rămâne în interior nepătată.

Pe lângă marimile diferite pe care le posedă candelele din sticlă, acestea au și forme diferite. Cum spuneam, de regulă ele se găsesc sub formă cilindrică însă au și formă de cruce, de flacără sau tip glob.

Avantajul alegerii  unor candele din plastic este prețul. Spre deosebire de celelalte tipuri de candele (din sticlă, din ceramică) acestea au un preț destul  de mic care nu vă lasă impresia că ar fi dificil de achiziționat. Ca să va convingeți de acest lucru dar și dacă doriți să analizați o gamă variată de candele din plastic puteți da un click aici.